Ohi on!

Alla oleva kappale on minun lähtöbiisini Kotkasta. Nupit kaakkoon! 🙂

Alla muutama ns. valmistujaiskuva:


Albert Wesker Jr.?


Innostuin lopussa vähän snaippailemaan. 😛

Muutamia vuoden aikana tehtyjä töitä:

Kipsipäiden piirtäminen oli yllättävän mielenkiintoista puuhaa, vaikka en syksyllä vielä tajunut hölkäsen pöläystäkään valon ja varjojen säännöistä.


Lihastorsoa tehdessä oli paljon ongelmia. Onneksi Juri ei luovuttanut minun suhteeni ja sai minut lopulta ymmärtämään pelin juonen. Kiitos Juri.


Samasta mallista tehtiin kolmesta eri suunnasta muotokuva, joista pisimmälle työstin tämän profiilin.


Tämä on mielestäni yksi onnistuneimmista piirrustuksista, vaikka kynänjälkeni on kuulemma hieman liian terävää.

Akvarellimaalauskurssi oli positiivinen yllätys, sillä odotin meidän keskittyvän pelkästään öljyväreillä maalaamiseen. Asetelmien tekeminen on mielestäni tylsää, mutta vesiväreillä näitä oli huomattavasti mielenkiintoisempi läträtä. Nämä eivät ole todellakaan mitään kovin hyviä, mutta tehdessä tuli opittua monta hyvää niksiä.

Öljyvärimaalaaminen oli ja on edelleen hankalaa, mutta en olisi koskaan uskonut saavani aikaseksi tälläisiä töitä alle vuodessa. Tiedän vielä itkeväni ja turhautuvani monet kerrat, kun yritän alkaa maalailemaan ilman opettajien opastusta. Tuohon maalaamiseen liittyy se ongelma, että väkisinkin yhdistää öljyvärityöt suurien mestareiden teoksiin, joten siitä syystä on vaikea uskoa itse saavuttavansa samaa tasoa.

Vuosi Repin-instituutissa oli kehittävä ja siellä opettajat uskalsivat antaa palautetta. Taiteen tekeminen on sen verran herkkä asia ettei sitä suomalaisessa opetuksessa uskalleta kovin kritisoida, joka osin aiheuttaa myös taiteen tekijöiden vaatimattomuuden. Näin vanhenmiten on tullut opittua ettei sitä vain kehumalla kehity, vaikka totta kai sitä mielellään haluaisi kuulla vain positiivista töistänsä.

Opin koulussa paljon, mutta älkää todellakaan kuvitelko, että olisin nyt jollakin tavalla valmis ja tietäisin kaiken klassisesta taiteesta. Opettajat eivät suoraan vain sanoneet miten asiat pitäisi tehdä oikein tai aina näyttäneet esimerkkejä, vaan laittoivat opiskelijat pohtimaan itse asioita. Se että alkaa miettimään joskus jotain leffaa katsellessa kuinka näyttelijöiden kasvoilla varjot virtaavat ja tutkii huomaamatta anatomiaa ihmisiä seuratessa, on opetuksessa mennyt jokin oikein.

Minä olen aina tuskailut sitä etten osaa tehdä niin hyviä töitä kuin haluaisin. Suurin ongelma oli se etten tiennyt mihin suuntaan minun pitäisi edes mennä. Tämän kouluvuoden jälkeen tunnen omat kykyni paremmin ja osaan myös keskittyä entistä enemmän vahvuuksiini. Jos aion joskus maalata Mona Lisan veroisen taulun, niin ei se todellakaan ole mahdotonta. Nyt sen sanominen kuulostaa naurettavalta ja paskapuheelta, mutta jos ajattelisin aina näin, niin silloin se olisikin totta. Minuun teki syvän vaikutuksen opettajissa se, että heille mikään kuvan luomisessa ei tuntunut mahdottomalta. Mestarillisen tason saavuttaakseen kuka tahansa asialleen omistautunut voi sinne päästä. Pitää valmistautua noloihin mokiin ja ottaa vastaan kaikki kritiikki suunnan näyttäjinä, jotka johtavat kohti haluttua päämäärää.

Meillä oli koulussa paljon lahjakkaita taiteen tekemiselle omistautuneita ihmisiä. Oli mahtavaa seurata muiden opiskelijoiden töiden etenemistä ja kuulla samalla minkälaista palautetta he saivat. Kun sai jatkuvasti kritiikkiä, niin samalla arkuus esitellä omia töitään väheni. Tiedän vielä tekeväni paljon paskaa, mutta sitä varmemmin myös helvetin hienoja töitä, joista voin olla avoimesti ylpeä.

Koska en ole mielestäni mikään kirjoittaja ja minulla riittäisi Repin-instituutin vuodesta vielä kertomista, olen päättänyt tehdä siellä opiskeluistani sarjakuvaa. Sillä tavoin pystyn tuomaan julki paremmin ajatuksiani ja verestän muutenkin mielelläni muistoja kuluneesta vuodesta.

Töitä luvataan tehdä lujemmin kuin koskaan!!

Mainokset

Tietoja Teräskäsine

28-vuotias kuvataiteilija, joka tykkää myös piirrellä sarjakuvia. Fanitan Nintendoa, pidän elokuvista ja olen liha- ja suklaansyöjäö. Tilauspyyntöjä otan vastaan osoitteeseen ahonen12@gmail.com
Kategoria(t): Elämää. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Ohi on!

 1. MariaBee sanoo:

  Onpa hienoja! Mielestäni etenkin pääkallopiirustus sekä viimeisin maalaus ovat ehkä kaikista onnistuneimpia, varsin aidon näköisiä. Olet todella lahjakas ja monipuolinen, mielenkiinnolla odotan mainitsemasi sarjakuvaprojektin valmistumista 🙂

  • Teräskäsine sanoo:

   Kiitos kauniista sanoista. Näin jälkikäteen kun katselee töitään, miettii, että kyllä sitä pystyisi paljon parempaakin.

   Tänään lähdin Kotkasta ja jouduin jättämään kämppäni ikuisiksi ajoiksi taakse muistoihini. Itkin lähtöä niin paljon, että meinasi piilarit irrota silmistä.
   Viimeinen ilta meni kuunnellen Inceptionin Time-kappaletta, joka totta kai sai minut myös kyyneliin.

   Ja sarjakuvaa saat kyllä vähän odottaa, se paisuuu jo reunojen yli. 🙂

 2. MariaBee sanoo:

  Itselleen on usein niin kriittinen, vaikka se kannustaakin kehitykseen 🙂 sekin tietysti vaikuttaa kun opiskelee paikassa, jossa kaikki ovat taiteellisesti hyvin lahjakkaita.

  On kyllä koskettavaa lähteä tutusta ympäristöstä kaikkine muistoineen ja rakkaine ihmisineen. Olen myös aina hyvin haikeana muuttaessa ja kiinnyn asuntoonkin liiaksi, vaikka muutos onkin lähes aina vain hyvästä. Tervetuloa kuitenkin Tampereelle, luulen että viihdyt täällä varmasti 🙂 Koti-ikävän iskiessä suosittelen Pyynikin metsässä kävelyä, Näkötornin kahvilaa ja Kahvila Runoa, ne ovat tunnelmallisia paikkoja ja niissä on mukava ideoida ja mietiskellä asioita.

  Ei se mitään eikä ihme vaikka sarjisprojektilla kestäisikin piiitkään, olen itsekin harkinnut kauan sarjakuvan tekoa mutten ole päässyt vielä ajatustasoa pidemmälle 🙂

  • Teräskäsine sanoo:

   On ihanaa tuntea ikävää ihmisiä ja jotain paikkaa kohtaan. Aikaisemmin odotin aina kouluvuoden loppumista hurjana, mutta nyt tuntuu tylsältä lähteä kesälomille.

   Odotan innolla Tampereelle pääsyä ja kaikenlaisia mahdollisuuksia siellä. Monet nettituttavani ovat sattumoisin myös Tampereelta kotoisin, joten täysin yksin en ole.

   Ja moikataan jos satutaan törmäilemään. 😉

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s