Riisikuuri kusi pikkuisen

sateenkaari

Perjantaina söpö pomomme vei meidät syömään kiinalaiseen paastoni takia, jossa kuitenkin oli tarjolla muutakin, joten piti päättää kuuri. Perjantai-iltana matkustin myös kotiin, jossa tietenkin rupesin mättämään naamaani kaikkea mahdollista pizzasta kerrosleipiin niin että meinasi maha revetä. Onnistuin kuitenkin pitämään yllä kokonaiset viisi päivää riisikuuriani. 🙂

Riisikuurin aikana söin luonollisesti desin päivässä riisiä, joita en edes suolalla maustanut. Muutama banaani ja omena kuuluivat myös ensimmäisten päivien ruokavalioon. Niiden loppuessa koitin jaksaa pelkällä desillä riisillä päivässä ja runsaalla veden juomisella, mutta heikotus elimistössä oli varsin voimakkaan tuntuista. Asiaan vaikutti fyysinen työ ja päivittäinen pyöräilymatkani, jotka veivät energiaa. Jaksoin kuitenkin hyvin, vaikka maanantaina hoipuin Helsingin kaduilla kuin zombi. Hämmentävää oli kuitenkin huomata ettei näläntunne vaivannut vaan ennemminkin halusi kokea sen nautinnon, että söi jotain runsasta ja hyvän makuista ruokaa. Me elämme niin yltäkylläisessä kulttuurissa, että meille ruoka on tehty viihteelliseksi nautinnoksi, jolla yleensä mällätään liiankin kanssa. Kehitysmaan ihmiset syövät saadakseen voimaa, jotta jaksavat tehdä töitä ja elää. Heille ruoka on vakava asia, jolla ei leikitä.

No, vaikuttiko tämä riisikuuri minuun sitten mitenkään? Eipä oikeastaan, sillä ei tämä onnistunut, kun fyysiset hommat veivät liikaa energiaa. Kiinnostuin kuitenkin paastoamisesta ja olen huomannut, että on parempi tunne olla aina vähän nälkäinen kuin yltäkylläinen. Olen miettinyt jopa että kokeilisin syödä joskus kiinteää ruokaa vain joka toinen päivä. Olen kuitenkin tietyllä tapaa aina aika usein ollut syömättä pitkiäkin aikoja. Esim. Limingassa en syönyt 12:00 jälkeen mitään kuin vasta seuraavalla aamulla. Siitä huolimatta piirsin joka ilta työtiloissa (perjantaisinkin) myöhään yöhön kovalla teholla.

Olen pitänyt piirtämisestä tämän blogin suhteen vähän taukoa, koska Parempikin voisi olla oli varsin työläs yli 32 sivua kestävällä loppuratkaisullaan. Palaan jossain välissä Recordation pariin ja alan piirtämään härskejä ja kenties provosoivia juttuja, jos jotkut ne niin haluaa pääkopassaan tulkita. Nyt on juuri sellainen fiilis koulun ja tekemisten suhteen ettei niitä jaksa kovinkaan miettiä. Elän jo vuodessa 2014.

Tämä kesä on ollut ehkä vähän sillä tavalla yksinäinen ettei ole ollut aikaa kuunnella itseään, vaan on turhaan vatvonut niitä muutamia ikäviä asioita ja tehnyt niistä härkäsiä. Mutta minkäs sille mahtaa kun on niin herkkä ihminen. Haluaisin uskoa herkkyyden olevan lahja, vaikka pitää myöntää ettei se elämästä helppoa tee. On siitä kuitenkin enemmän hyötyä ollut jonka tunneviisaat aistivat, kapeakatseiset eivät. Tästä syystä on oppinut huomaamaan kenen kanssa sitä tulee juttuun ja kehen uskoutua. Ja vaikkeivat edes kaikki tunneälykkäät olisikaan samalla aaltopituudella, kunnioitan heitä silti.

Palaillaan.

Tietoja Teräskäsine

28-vuotias kuvataiteilija, joka tykkää myös piirrellä sarjakuvia. Fanitan Nintendoa, pidän elokuvista ja olen liha- ja suklaansyöjäö. Tilauspyyntöjä otan vastaan osoitteeseen ahonen12@gmail.com
Kategoria(t): Elämää. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Riisikuuri kusi pikkuisen

  1. Screenwalker sanoo:

    Huhhuh, viisi päivää riisillä ja hedelmillä kuulostaa aika rankalta kun se yhdistyy päivittäiseen pyöräilyyn ja fyysiseen työhön. Mutta oikeassa olet sen suhteen, että parempi pienessä nälässä kuin maha koko ajan täynnä. Opiskelijana tiedän, että piripintaan täysi maha ei työskentele, ei käy lenkillä eikä palloiluvuoroilla, eikä kyllä ole terveellistäkään rasittaa ruoansulatusta jatkuvasti.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s