Gravity

Julkaisen poikkeuksellisesti leffa-arvostelun. Olen lievästi vilustunut, joten en jaksa kyhätä sarjismuotoon arvostelua. Gravity on niin mahtava leffa, että on suorastaan rikos, jollen siitä täällä mainitsisi.

Gravity Sandra & George

GRAVITY

Tämä elokuva tuli aivan puskista, josta en tiennyt hölkäsen pöläystäkään alkusyksystä. Pikkuhiljaa leffan saama hype tarttui ja viimeinen niitti oli James Cameronin kehut, kun mies hehkutti Gravityn olevan paras avaruuteen sijoittuva leffa.

Oliko leffa kaiken hypen ja Cameronin kehujen arvoinen?

OLI! Gravity on yksinkertaisesti vaikuttava. Se ei ole elokuvaviihdettä, se on kokemus. En ole nähnyt yhtäkään 3D-leffaa, jossa efekti tukisi elokuvaa ja toimisi näin hyvin. Gravityn kohdalla katsoja tuntee itsekin leijuvansa teatterissa. Huomasin usein vauhdikkaissa kohdissa väisteleväni vaistomaisesti eteen lentäviä kappaleita ja pitäväni kiinni istuimen nojista tiukemmin, jotten katoaisi äärettömyyteen.

Elokuva on hyvin simppeli, sillä periaatteessa Sandra Bullock vetää soolona koko esityksen. Sandra Bullock?! Nainen, jonka muistan vain Miss Koviksesta osaakin oikeasti näytellä jokaista hengenvetoa myöten niin vakuuttavasti, että voin hänen kauttaan ymmärtää minkälaista avaruudessa onkaan sinkoilla ympäriinsä ja tuntea itsensä yksinäiseksi ja täysin avuttomaksi. Enpä olisi uskonut tästä naikkosesta.

George Clooneyn karisma ei ole minuun koskaan erityisemmin purrut, mutta nyt ymmärrän miehen vetovoiman. Clooneyn hahmon positiivisuus ei ole ollenkaan ärsyttävää vaan hänen läsnäolonsa antaa katsojallekin luvan tuntea olonsa edes hetkeksi helpottuneeksi.

Musiikkia on myös kehuttava, joka salakalavasti yllättää katsojan pahimmissa kohtauksissa, vaikka se hienovaraisesti soikin taustalla koko ajan uhkan lähestyessä. Soundtrackit ovat sen verta kauniit ja sykähdyttävät että soittaisin niitä näyttelyni avajaisissa milloin vain.

GRAVITY
Efektit eivät hyppää ollenkaan silmille ja kaikki näyttää juuri siltä kuin voisi avaruudessa kuvitellakin näyttävän. Elokuvan realistinen ote ei varmasti houkuttele avaruusmatkoille lähtemistä, sillä sen verran vakuuttavan kömpelösti elokuva esittää avaruudessa keikaroinnin. 🙂

Gravity on hieno kokemus, vaikka se eteneekin jokseekin varsin odotetusti. Vaikea siitä kuitenkaan vikoja on löytää, sillä nykyisten lapsellisten ADHD-viihdettä sisältävien räjäyttelypaskojen jälkeen on oikeasti virkistävää nähdä vakavalla naamalla tehtyä elokuvaa, joka ottaa hyödyn irti nykyajan teknologiasta.

Komea elokuva, joka kannattaa oikeasti kokea 3D-lasit päässä.

*****/*****

PS. Kävin katsomassa leffan kahdesti, koska ekalla kerralla jouduin irrottamaan kesken näytöksen hankaavan piilarin silmästäni, joka haittasi kokemusta melkoisesti. Voitte vain kuvitella miten ikävää oli tiirailla toinen silmä puolisokeana 3D-leffaa. Onneksi leffa pyörii päivittäin teattereissa, joten kävin heti seuraavana päivänä katsomassa sen uudestaan, litran kokiksen ja naksujen kera. 😀

Mainokset

Tietoja Teräskäsine

28-vuotias kuvataiteilija, joka tykkää myös piirrellä sarjakuvia. Fanitan Nintendoa, pidän elokuvista ja olen liha- ja suklaansyöjäö. Tilauspyyntöjä otan vastaan osoitteeseen ahonen12@gmail.com
Kategoria(t): Arvostelut. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s