Grisaille

Öljyväreillä tuli viimeksi maalattua kaksi vuotta sitten. Olen karttanut öljyvärejä ihan pätevistäkin syistä, joista päälimmäisinä mainittakoot kunnollisten työ- ja pesutilojen puute.

71TTfXtJsvL._SL1500_34538

Yliopistolla on onneksi kunnon tilat, joten unohdin kaikki muut tekosyyt ja ostin ison kankaan ja pari tuubia paikallisesta taideliikkeestä. Rahattomana ei ollut varaa kaikkiin väreihin, joten päätin maalata grisaille-tekniikalla. En ole koskaan maalannut kovin suuria kuvia, joten tämän työstäminen oli merkittävästi erilaisempi kokemus kuin nypertää sarjakuvia A4-koossa.

Olen käyttänyt tässä teoksessa kolmea väriä:
burn sienna, titanium white ja ivory black.

Alla kuvia työvaiheista kahden viikon ajalta.

Aluksi luonnostelen kohteen erilliselle paperille, koska kangas sotkeutuu lyijystä tosi helposti ja sitä on hankala pyyhkiä pois. Tässä teippasin A4-papereista kankaan kokoisen arkin itselleni (100×150). Kun luonnos on tehty, sävytän paperin hiilellä takapuolelta ja piirrän sen uudestaan kankaan päällä, jolloin kuva tavallaan copy pastautuu kankaalle. _MG_2183

Väriluonnos. Teen tämän aina ennen lopullisen työn aloittamista._MG_2240

Paletin virkaa sai toimittaa Star Wars VHS-kasetin kotelo.Palettipaletti 2

_MG_2239Työske

aalaa

Lopulli

Kahden viikon työ. Olen yrittänyt etsiä ostajaa tälle, koska teos on liian suuri kuljetettavaksi kotiin. En uskalla irroittaa sitä raameista, koska todennäköisesti onnistuisin rikkomaan sen. 500 punnalla lähtee!

Mainokset

Tietoja Teräskäsine

28-vuotias kuvataiteilija, joka tykkää myös piirrellä sarjakuvia. Fanitan Nintendoa, pidän elokuvista ja olen liha- ja suklaansyöjäö. Tilauspyyntöjä otan vastaan osoitteeseen ahonen12@gmail.com
Kategoria(t): Elämää. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.